Η WIN σε ημερίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας

Εταιρικά Νέα Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η WIN σε ημερίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας

Ενημερωτικές Ημερίδες για την Ιαπωνική αγορά και την προώθηση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ασία, με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, διοργάνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο νέων δράσεών τους για την υποστήριξη με πρακτικό τρόπο των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων. Οι Ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 16/03 σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και στην Αθήνα στις 17/03, ενώ τις παρακολούθησαν με ενδιαφέρον 70 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Ο.Ε.Υ. στο Τόκυο, κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της Ιαπωνίας των 125 εκατ. καταναλωτών, επισημαίνοντας τους τομείς με προοπτική και τα προϊόντα με υψηλή ζήτηση, τις τάσεις, τις συνήθειες, το marketing και τις προωθητικές ενέργειες που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας, τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη διείσδυση στην τοπική αγορά, καθώς και άλλες ιδιαιτερότητες από τις οποίες χαρακτηρίζεται η Ιαπωνία, που αποτελεί μία ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά πολλά υποσχόμενη αγορά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Win Ltd., κ. Αλέξανδρος Αραμπατζής, παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που αφορά στον κλάδο της αγροδιατροφικής παραγωγής, τις προϋποθέσεις και δυνατότητες ένταξης σε αυτό εξαγωγικών εταιριών μέσω Συλλογικών Φορέων και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, καθώς και τις διευκολύνσεις και τα κίνητρα που προσφέρει, ώστε να αξιοποιηθούν σημαντικοί πόροι για προωθητικές ενέργειες σε Ασιατικές αγορές.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου, έγινε παρουσίαση της Επιχειρηματικής Αποστολής που προγραμματίζουν οι δύο φορείς σε τέσσερις προορισμούς της Ασίας (Τόκυο, Σεούλ, Πεκίνο, Ταιπέι) από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, με αποκλειστικό στόχο την πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων με επιλεγμένες τοπικές εταιρίες.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «οι ελληνικές εταιρίες, για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από την παρατεταμένη ύφεση,  πρέπει να βγουν μπροστά και με όραμα, σχεδιασμό και στρατηγική να εξερευνήσουν έγκαιρα και να δικτυωθούν όχι μόνο σε ευρωπαϊκές, αλλά και σε μακρινές και υποσχόμενες αγορές, όπως οι ασιατικές, αξιοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυο των διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων και στις συγκεκριμένες χώρες. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με χρήσιμες δράσεις και συνέργειες φιλοδοξεί να στηρίζει τις εταιρίες-μέλη του, που αναζητούν διέξοδο οπουδήποτε υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σχολίασε ότι «η Ασιατική Ήπειρος παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές και μπορεί να απορροφήσει περισσότερες ελληνικές εξαγωγές λόγω του μεγέθους της, καθώς συγκεντρώνει τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και χαρακτηρίζεται από την άνοδο της μεσαίας τάξης, την αύξηση της αγοραστικής δύναμης και την έντονη καταναλωτική τάση με δυτικά πρότυπα. Βασικές προϋποθέσεις είναι η μακροχρόνια στόχευση, η υπομονή, η συνέπεια, η συχνή παρουσία, η επιλογή αξιόπιστων τοπικών συνεργατών και το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης με Ασιάτες εταίρους».

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επισημαίνει, ότι για τη συμμετοχή και το πλήρες πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής στην Ασία, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 026.

» Εταιρικά Νέα » Η WIN σε ημερίδα του...
On Απρίλιος 19, 2017
By

Comments are closed.

« »